Kv. Linoljan, Malmö

Slottshagen 3

I kvarter Linoljan, i området Limhamns Sjöstad i Malmö, genomför Servicekuben just nu på uppdrag av Sigurd Bostad AB ett totalentreprenadprojekt, som omfattar nybyggnation av flerbostadshus.

Mikael Wikeborg/Wikeborg Arkitektur är arkitekten bakom detta spännande projekt. Arkitekten har skapat flera uppmärksammade byggnader i och runt Malmö, bl a i Västra Hamnen. 

Kvarteret Linoljan kommer att bestå av sex olika byggnader, med egna särdrag, detaljer, linjer och mått, för att skapa en varierad bebyggelse som ger intryck av att ha vuxit fram över tid, hus för hus, på ett naturligt sätt. Det kommer att vara en tidlös och humanistisk arkitektur, kulturellt förankrad i skånsk tegeltradition. Samtliga husfasader muras i tegel och får tak i plåt, och en gemensam stomme i platsgjuten betong.

Fastigheterna kommer att bestå av totalt 127 moderna och ljusa hyreslägenheter, med fina utsikter och stort ljusinflöde. Lägenheterna byggs i storlekar från 1 rok på 29 m2, till 5 rok på 155 m2. Med denna mix finns lägenheter för de flesta, och därför finns goda förutsättningar till en blandad sammansättning av hyresgäster – ung som gammal, familj som ensamstående, student som pensionär. 

Limhamns Sjöstad har under de senaste åren utvecklats till en av Malmös mest attraktiva stadsdelar, från att tidigare ha varit ett gammalt industriområde. Här finns såväl bostäder, butikslokaler, skolor och förskolor, som grönområden och närheten till havet. Området i sin helhet kommer att innehålla mer än 4 000 bostäder.

Kvarteret Linoljan ingår i den sista raden kvarter inom Limhamns Sjöstad som utgör gräns mot Ribersborgsstranden. Det har ett ypperligt läge – 600 m från badstrand, 800 m från småbåtshamn, 500 meter från Hylliekrokens golfbana och en dryga km från Limhamns centrum. Man har dessutom livsmedelsaffär på ca 50 meters avstånd, busshållplats inom ca 200 meter, restaurang och apotek inom 100 meter och skola och förskola i intilliggande kvarter. Det är också nära till centrala Malmö, men med småstadens charm bevarad inpå knutarna.

Projektet kommer att vara färdigt november 2022 och ska certifieras Miljöbyggnad Silver.

Kortfakta

I kvarter Linoljan, i området Limhamns Sjöstad i Malmö, genomför Servicekuben just nu på uppdrag av Sigurd Bostad AB ett totalentreprenadprojekt, som omfattar nybyggnation av flerbostadshus.I kvarter Linoljan, i området Limhamns Sjöstad i Malmö, genomför Servicekuben just nu på uppdrag av Sigurd Bostad AB ett totalentreprenadprojekt, som omfattar nybyggnation av flerbostadshus.I kvarter Linoljan, i området Limhamns Sjöstad i Malmö, genomför Servicekuben just nu på uppdrag av Sigurd Bostad AB ett totalentreprenadprojekt, som omfattar nybyggnation av flerbostadshus.